4
Schenkel in bouillon met groenten
> 60 minuten
kalfsschenkel
*
stoven
Ingrediƫnten
- 4 stuks kalfsschenkel
- 8 deciliter vleesbouillon
- 1 winterwortel, geschild, in schijven van 1 cm
- 8 stengels bleekselderij, in stukken van 6 cm
- 2 meiknollen of andere raapjes, geschild, in grove stukken gesneden
- 100 gram kikkererwten
- 1 laurierblad
- tijm
- zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Breng de ossobuco met koud water aan de kook en spoel ze af. Opzetten met koude vleesbouillon en aan de kook brengen. Afschuimen, laurier, tijm en kikkererwten toevoegen en ca. 1,5 uur zachtjes laten trekken. Groenten toevoegen en het geheel ca. 1/2 uur verder laten garen. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveer de ossobuco met de groenten en bouillon in diepe borden. Lekker met gekookte aardappelen die bestrooid zijn met peterselie.