Veal Hammer gelakt met bier en appelstroop

4
> 60 minuten
veal hammer
*
BBQ-en

Ingrediënten:

  • 1 stuk veal hammer
  • 1 flesje donker bier
  • 50 gram appelstroop
  • 1 knolselderij gewassen
  • olijfolie
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 rode uien in parten
  • verse peterselie gehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze

Laat de hammer op kamertemperatuur komen. Kook het bier met de appelstroop en wat versgemalen peper in tot de vloeistof licht stroperig begint te worden.

Kwast de marinade goed over het vlees en zet de hammer in een kamado van ca 120°C en rooster in ca 2-3 uur gaar tot het vlees van het bot komt. Lak tussendoor regelmatig in met marinade en draai af en toe.

Wikkel de knolselderij met olijfolie en zout in aluminiumfolie en gaar in de kamado van 150°C voor ca 1 uur. Snij de onderkant eraf en dan an boven naar beneden de schil.

Rooster de uien en tomaatjes met wat olie en breng op smaak.

Zet de hammer op een plak selderij en garneer met de tomaatjes uien en peterselie.

Laat die vrienden maar komen!

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.