Kalfsrack rubbed & roasted

4
> 60 minuten
kalf frenched rack
*
BBQ-en

Ingrediënten:

  • 1 stuk kalf frenched rack
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 12 cherry tomaatjes
  • 40 gram zout
  • 30 gram suiker
  • 10 gram verse tijmblaadjes gehakt
  • 10 gram rozemarijn gehakt
  • 10 gram paprikapoeder
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 5 gr cayenne peper
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Laat de rack op kamertemperatuur komen. Meng de ingrediënten voor de rub goed door elkaar met wat olijfolie en wrijf de hele rack er goed mee in en leg deze dan in een kamado (Big Green Egg, Kamado Joe, Bastard, Grill Guru) van 140-150°C en rooster in ca 45 min tot een uur mooi rosé. Keer een aantal keer.

Schil en snij de zoete aardappels in grove friet vorm, besprenkel met olie en peper en zout op een schaaltje en rooster gaar in ca 20-30 minuten. Besprenkel met vers citroensap en zout. Rooster de tomaatjes met wat olie en smaakstoffen voor ca 5 minuten.

Laat de rack 10 minuten rusten na het roosteren en snij dan mooie plakken, bestrooi met wat zeezout en versgemalen peper.

Serveer met een lekkere frisse spinaziesalade.

Bon apetit!

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.