Mexicaanse steak sandwich
Ingrediënten:
- 160 gr kalfsbovenbil
- 1 dikke plak wit brood (60 gram)
- 15 gr zure room
- 25 gr avocado
- 60 gr cherrytomaatjes
- 10 gr rode ui
- Paar blaadjes verse peterselie
- 0,5 teen knoflook
- 15 gr nacho-chips
Voedingswaarden
Bereidingswijze
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de cherrytomaatjes klein, de ui fijn, pers de teen knoflook en hak ook de verse peterselie. Mix dit samen met wat peper en zout tot een tomatensalsa. Snijd de avocado in dunne plakjes en mik de dikke plak wit brood in de broodrooster.
Bak het kalfsvlees aan beide kanten (rare: 1-2 minuten per kant | medium: 3-3,5 minuten per kant) en verpak in alufolie zodat deze even kan rusten. Smeer de geroosterde boterham in met zure room, leg de avocado hier op en verdeel de tomatensalsa erover. Snijd dan het vlees in (dikke) plakken en leg deze op de tomatensalsa. Strooi er optioneel wat zeezout en peper over en strooi tot slot de stukjes nacho-chips er over.
ENJOY!
Dit recept is gemaakt met Peter's Farm Rosé Beter Leven Kalfsvlees.