Kalfsribeye carpaccio met pistachenoten

4
0 - 30 minuten
kalfsribeye
*
bakken
467
Chantal Recepten

Ingrediënten:

  • 200 gr kalfsribeye
  • 10 gr pesto
  • 10 gr Parmezaanse kaas
  • 10 gr pistachenoten
  • 1 handje rucola
  • Naar smaak: zeezout
  • Naar smaak: zwarte peper

Voedingswaarden

2
29
48

Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Rooster de pistachenoten met wat zeezout in een koekenpan. Laat deze vervolgens afkoelen en zet even apart. Bak dan de ribeye in een ingevette koekenpan aan beide kanten (voor een dikker stuk van 200 gram: rare: 2-2½ minuten per kant | medium: 3½-4 minuten per kant) en verpak in alufolie zodat deze even kan rusten.

Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas en hak een paar pistachenootjes fijn.

Leg vervolgens wat rucola op een bord en verdeel de in plakjes gesneden Ribeye hierover. Verdeel de pesto, Parmezaanse kaas en de (gehakte) pistachenoten over het vlees. Strooi er optioneel nog wat extra zeezout en peper over.

Enjoy!

Dit recept is gemaakt met Peter's Farm Rosé Beter Leven Kalfsvlees.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.