Entrecote met eigen jus

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
*
bakken

Ingrediënten

  • 4 stuks, gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
  • 1 eetlepel boter
  • 2 deciliter vleesbouillon
  • 100 gram boter, in koude klontjes
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de entrecotes om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de entrecotes uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm.

Voeg de bouillon aan de overgebleven braadboter toe en kook het geheel zachtjes tot de helft in. Klop de klontjes koude boter één voor één met een garde door de jus en breng met zout en peper op smaak.

Lekker met peterselieaardappeltjes en spitskool.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.