Oosterse kerst carpaccio van kalfshaas

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
*
vers bereid

Ingrediënten:

  • 400 gram kalfshaas
  • witte sesamzaadjes
  • 4 radijsjes
  • sushiazijn
  • 50 gr bladsla gemengd
  • kiemgroenten (alfalfa/radijskiemen etc) en/of microvegetables
  • Japanse mayonaise
  • wasabi pasta

Vinaigrette:

  • 20 gram rode wijnazijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 20 gram soyasaus
  • 50 gram olijfolie extra vièrge
  • 10 druppels imoensap

Bereidingswijze

Laat de kalfshaas in circa een uur op kamertemperatuur komen. Meng de Japanse mayonaise naar smaak met wasabipasta, een paar druppels sushiazijn en limoensap en doe in een spuitflesje. Schaaf de gewassen radijsjes in flinterdunne plakjes en marineer in wat sushi azijn.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette goed door en breng op smaak. Snij de kalfshaas in dunne plakjes en verdeel over de borden, lepel de vinaigrette er over en garneer de rand met de kiemgroenten en de radijsplakjes.

Maak de sla licht aan met een lepel vinaigrette en verdeel over de borden in toefjes in het midden.

Strooi de sesamzaadjes over het vlees en maak af met dotjes wasabi mayonaise en een paar lepels vinaigrette.

Eet smakelijk!

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.