4
Paassalade met gebakken kalfsreepjes
> 60 minuten
kalfsreepjes
*
bakken
Ingrediënten:
- 400 gram kalfsreepjes
- 1 eetlepel fijne mosterd
- ½ eetlepel thijmblaadjes
- olijfolie
- peper en zout
Salade:
- witte en/of groene asperges, geblancheerd
- 1 krop ijsbergsla
- 2 gekookte eieren in plakjes
- ½ rode paprika
- ½ oranje paprika
- ½ gele paprika
- ½ komkommer in dunne reepjes gesneden
- ½ courgette in dunne reepjes gesneden
- 3 dl witte wijnazijn of sushi azijn
- 100 gram piccalilly
- 100 gram (Japanse) mayonaise
- peper en zout
Bereidingswijze
Marineer de reepjes in een afgedekte kom met de mosterd, tijm, peper en een eetlepel olijfolie voor 2 uur. Marineer de courgette en komkommer in de azijn voor 2 uur. Snij de paprika’s ook in reepjes.
Meng de piccalilly met de mayonaise en slap af met wat azijn van de komkommer/courgette.
Snij de ijsbergsla in tweeën en haal er voorzichtig 4 bladen heel (als kommen) uit. Snij een kwart fijn.
Meng de uitgelekte courgette/komkommer met de sla, paprika en asperges en verdeel over de kommen ijsbergsla. Bak de reepjes in een hete koekenpan ca 3-5 minuten tot ze lekker bruin zijn en breng op smaak met wat zout.
Verdeel over de salades en garneer met de ei plakjes en piccalillysaus.
Vrolijk Pasen!