Paassalade met gebakken kalfsreepjes

4
> 60 minuten
kalfsreepjes
*
bakken

Ingrediënten:

  • 400 gram kalfsreepjes
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • ½ eetlepel thijmblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Salade:

  • witte en/of groene asperges, geblancheerd
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 gekookte eieren in plakjes
  • ½ rode paprika
  • ½ oranje paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ komkommer in dunne reepjes gesneden
  • ½ courgette in dunne reepjes gesneden
  • 3 dl witte wijnazijn of sushi azijn
  • 100 gram piccalilly
  • 100 gram (Japanse) mayonaise
  • peper en zout

Bereidingswijze

Marineer de reepjes in een afgedekte kom met de mosterd, tijm, peper en een eetlepel olijfolie voor 2 uur. Marineer de courgette en komkommer in de azijn voor 2 uur. Snij de paprika’s ook in reepjes.

Meng de piccalilly met de mayonaise en slap af met wat azijn van de komkommer/courgette.

Snij de ijsbergsla in tweeën en haal er voorzichtig 4 bladen heel (als kommen) uit. Snij een kwart fijn. 

Meng de uitgelekte courgette/komkommer met de sla, paprika en asperges en verdeel over de kommen ijsbergsla. Bak de reepjes in een hete koekenpan ca 3-5 minuten tot ze lekker bruin zijn en breng op smaak met wat zout.

Verdeel over de salades en garneer met de ei plakjes en piccalillysaus.

Vrolijk Pasen!

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.