Kalfswang gestoofd met gemberkoek en sinaasappel

4
> 60 minuten
kalfswangen
*
braden

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfswangen
  • 1 wortel geschild en gesneden
  • 1 stengel bleekselderij gewassen en gesneden
  • 1 ui gesneden
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 100 gram gember ontbijtkoek
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • aceto balsamico
  • 1 dl rode wijn
  • 5 dl kalfsfond
  • 2 takjes tijm
  • ½ takje rozemarijn

Overige:

  • 300 gr gnocchi
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Braad de kalfswangen in een braadpan rondom aan en voeg de groenten, ui en knoflook toe en bak even mee. Blus af met een scheut aceto balsamico en de rode wijn en kook even in.

Voeg de fond, kruiden en sinaasappel toe en laat met het deksel op de pan ca 1,5-2 uur stoven tot de wangen zacht en gaar zijn.

Haal de wangen uit de pan en giet door een zeef en kook de jus in tot er ca 1,5 dl over is, breng op smaak en bind eventueel licht af.

Bak de gnocchi in boter goudbruin en breng op smaak met peper en zout.

Snij de wangen in dikke plakken en bak in boter krokant aan beide kanten, bren op smaak met peper en zout.

Serveer met rode kool met appeltjes en stoofpeertjes.

Zalige kerst!

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.