Riblappen met citroengras en gember

4
> 60 minuten
kalfsriblappen
*
smoren

Ingrediƫnten

  • 800 gram kalfsriblappen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 stukje verse gember, grof gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 stelen citroengras, gehalveerd of 1 theelepel gemalen sereh
  • 2 eetlepels garam masala of kerriepoeder
  • 3 tomaten, gepeld en fijngesneden
  • 1/2 rode Spaanse peper, in plakjes gesneden
  • 1/2 deciliter kokosmelk
  • zout

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de riblappen rondom mooi bruin en voeg de ui en knoflook toe en fruit dit even zonder te kleuren. Voeg de garam masala toe en vermeng dit met het vlees. Voeg de overige ingrediƫnten toe, vermeng alles met elkaar en stoof het geheel onder gesloten deksel in ca. 90 minuten zachtjes gaar.

Lekker met pandanrijst en groene boontjes met ui en sambal.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.