Kalfslende / knolselderij / kalfsjus

4
30 - 60 minuten
kalfslende
***
bakken
Culinaire Saisonnier

Ingrediënten:

  • Pea salad
  • kalfslende
  • kalfsjus

Voor de gratin van knolselderij:

  • 1 knolselderij
  • 4 dl room
  • 4 st eieren
  • 2 tenen knoflook

Voor de crumble van ui:

  • 2 uien
  • 30 g bloem

Voor de crème van knolselderij:

  • 1 knolselderij
  • zonnebloemolie

Voor de jus van knolselderij:

  • 1 knolselderij
  • 4 stengels bleekselderij
  • sushi-azijn
  • 1/2 citroen
  • 10 g suiker

Bereidingswijze

Snijd voor de crème de knol in blokjes. Gaar afgedekt in een oven van 180°C met wat olie, water en zout. Rooster een paar blokjes ter garnituur. Blender de rest tot een gladde massa en breng op smaak. Snijd voor de gratin de knol­selderij in plakjes en verdeel mooi  over een bak. Meng de eieren, room en knoflook en breng op smaak. 

Giet over de knolselderij en bak blind in de oven van 180°C. Bak vervolgens nog 10 minuten. Snijd de knolselderij in grote stukken en sap met de bleekselderij. Passeer door een zeef en breng op smaak en bind licht met xantana. Reduceer de kalfsjus tot sausdikte. Snijd dunne ringen van de ui, droog goed, haal dun door de bloem en frituur op 150°C mooi krokant. Draai tot een mooie crumble als afgekoeld. Bak de kalfslende aan en geef cuisson. 

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.