Tartaar van kalf / tomaat / peterselie

4
0 - 30 minuten
kalfszijlende
***
vers bereid
Culinaire Saisonnier

Ingrediënten:

  • radijzen
  • kalfszijlende

Voor de tartaar:

  • 400 g kalfszijlende
  • 25 g augurkblokjes
  • 25 g kappertjes
  • 15 g gehakte peterselie
  • 1 gesnipperde sjalot
  • tabasco
  • worcestershiresaus
  • 2 st eigeel
  • olijfolie

Voor de crème van peterselie:

  • 70 g eiwit
  • 70 g yoghurt
  • 70 g sushi-azijn
  • peterselie-olie

Voor de jus van tomaat:

  • 500 g tomaten
  • sushi-azijn
  • tabasco
  • zout
  • suiker
  • citroensap

Voor de olie van peterselie:

  • 2 bossen krulpeterselie
  • 400 ml zonnebloemolie

Voor de honingtomaatjes:

  • 12 st honingtomaatjes
  • 1/2 sjalot
  • 50 g bieslook
  • 15 g bruine suiker
  • 1 teen knoflook
  • 100 g zonnebloemolie
  • 30 g witte wijnazijn

Bereidingswijze

Blender voor de jus de tomaten en laat uitlekken op een passeerdoek. Breng het op smaak met de overige ingrediënten en bind eventueel met xantana. Blender voor de olie de ingrediënten op 110˚C en laat uitlekken op een doek. Meng alle ingrediënten voor de marinade van de honingtomaatjes.

Brand de tomaatjes, verwijder de schil en leg in de marinade. Maak een homogene massa van de ingrediënten voor de crème net als een mayonaise. Snijd dunne plakjes van de radijs en leg op ijswater. Snijd een tartaar van de kalfszijlende en breng op smaak.

Dresseer op bord en lepel er de jus bij. Druppel er wat olie in.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.