Blanquette à l’Indienne

4
> 60 minuten
kalfspoulet
*
koken

Ingrediënten

  • 600 gram kalfspoulet
  • 1 eetlepel boter
  • 5 deciliter vleesbouillon
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel kerriepoeder of garam masala
  • 1 appel (goudreinet), geschild en in blokjes gesneden
  • 100 gram kleine champignons
  • 1 eetlepel gewelde rozijnen
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Breng de poulet met water aan de kook. Spoel de poulet onder koud water en zet het dan opnieuw op met vleesbouillon, witte wijn, zout en peper en gaar het geheel tegen de kook aan. Neem de poulet uit de pan en houd het warm.

Giet het vocht door een fijne zeef en kook het in tot 4 deciliter. Fruit de knoflook, champignons en appel in de boter zonder te kleuren. Voeg vervolgens kerriepoeder toe en fruit dit even mee. Voeg de ingekookte bouillon en room toe en kook het geheel zachtjes tot 2/3 in. Breng de saus met zout en peper op smaak en verwarm het vlees en de gewelde rozijnen nog even in de saus.

Lekker met witte rijst en een in boter gestoofd mengsel van doperwten, peultjes en groene boontjes.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.