Kalfsbraadworst met friet en huisgemaakte pittige kerriesaus

4
30 - 60 minuten
kalfsbraadworsten
*
bakken
872

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfsbraadworsten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl Koreaanse chilipasta
  • 2 tl zoet paprikapoeder
  • 1 el boshoning
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 el Madras-kerrie
  • 100 ml cola
  • Zout naar smaak
  • 600 g diepvriesfriet

Voedingswaarden

53
58
34

Bereidingswijze

Haal de kalfsbraadworsten op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Fruit de ui in 1 eetlepel zonnebloemolie tot hij glazig is. Voeg de tomatenpuree en chilipasta toe en bak kort mee. Voeg vervolgens het paprikapoeder, de honing, tomatenpuree en kerriepoeder toe. Voeg de cola toe, roer alles door elkaar en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Breng ten slotte opnieuw op smaak en gebruik een beetje zout naar smaak.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 20 minuten knapperig. 

Verhit ruim 10 minuten voordat de friet klaar is de resterende zonnebloemolie in een pan en bak de kalfsbraadworsten aan alle kanten in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. Laat de worsten 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.

Serveer de friet, kerriesaus en in plakjes gesneden braadworsten en bestrooi met een beetje kerriepoeder.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.