Kalfsschnitzel met kazige pizzatopping en bijpassende salade

4
30 - 60 minuten
kalfsschnitzels
*
bakken
596

Ingrediënten

  • 4 stuks (ca. 120 g per stuk) kalfsschnitzels
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui. gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, gehakt
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl gemalen venkelzaad
  • Zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • 1 handjevol basilicumblaadjes
  • 2 el geklaarde boter
  • 1 bol mozzarella, in blokjes gesneden
  • 100 g Parmezaanse kaas. geraspt
  • 3 tomaten, ontveld, van zaadjes ontdaan en in blokjes gesneden

Overige:

  • frisse salade en knapperige ciabatta om te serveren

Voedingswaarden

19
32
57

Bereidingswijze

Haal de kalfsschnitzels minimaal 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook daarin tot ze glazig zijn. Voeg de gezeefde tomaten toe met oregano, venkel, peper en zout naar smaak toevoegen. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur, af en toe roeren. Roer tot slot de basilicumblaadjes erdoor en reserveer 8 blaadjes voor de garnering.

Verwarm de oven voor op de grillfunctie. Verhit de geklaarde boter en bak de schnitzels 1 minuut aan elke kant. Leg ze in een ondiepe ovenschaal en bedek ze elk met een flinke scheut tomatensaus. Meng de mozzarella, Parmezaanse kaas en verse tomatenblokjes in een kom en verdeel over de schnitzels. Bak ongeveer 5 minuten in een hete oven tot de kaas is gesmolten. 

Serveer de kalfsschnitzels met pizzatopping op borden en garneer met basilicumblaadjes. Serveer met een kleine salade en knapperige ciabatta.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.