4
Okonomiyaki van ribfingers met Japanse pannekoek, spicy mayonaise en zoetzure groenten
30 - 60 minuten
kalfsribfingers
**
bakken
koken
Culinaire Saisonnier
Voor de kalfsribfingers:
- 3 l ketjap
- 3 l water
- 3 uien
- 10 teentjes knoflook
- 4 stokjes kaneel
- 4 blaadjes laurier
- 4 el siracha
- 1500 g bruine basterdsuiker
- kalfsribfingers
Voor de Japanse pannekoek:
- 1 l basisrecept pannekoekenbeslag
- 50 ml sojasaus
- 50 ml gembersiroop
- 50 ml sesamolie
- 2 el siracha
Voor de spicy mayonaise:
- 100 g siracha
- 400 g mayonaise
Voor het zoetzuur:
- zoetzuurmassa
- komkommer
- radijs
Bereidingswijze
Breng voor de ribfingers de ketjap met het water aan de kook. Voeg 3 gehalveerde uien toe met de overige ingrediënten en gaar hier de ribfingers in. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen. Snijd in mooie blokjes, bak ze hard en kort aan en blus met wat ketjap.
Meng hetpannekoekenbeslag met de overige ingrediënten en bak er mooie kleine pannekoekjes van. Meng de mayonaise en siracha. Vacumeer julienne van komkommer en radijs met het zoetzuur.