4
Kalfstartaar met gepocheerd ei en zachte roomjus
0 - 30 minuten
kalfsmuis
*
vers bereid
Culinaire Saisonnier
Voor de tartaar:
- 1 stuk kalfsmuis
- sjalotjes
- olijfolie
- peper
- zout
- eidooier
Voor de roomjus:
- 3 dl kalfsbouillon
- 1 dl paddestoelsap
- 1,5 dl room
- 30 g boter
- peper
- zout
Voor de garnituur:
- gepocheerd ei
- krokant van rijstpapier
- gebrande zilveruitjes
- komkommerstaafjes
Bereidingswijze
Snijd een fijne tartaar van het kalfsvlees, snipper de sjalot zeer fijn en voeg toe aan de tartaar. Maak de tartaar aan met de eidooier, olijfolie, peper en zout en vul er een stekertje mee.
Breng voor de jus de kalfsbouillon, het paddestoelensap en de room aan de kook. Monteer met de klontjes boter en breng op smaak.
Garneer de tartaar met de garnituren en lepel er de schuimige jus omheen.