Oester gevuld met krab

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
bakken

Ingrediënten

  • 4 stuks à 120 gram kalfsoester
  • 50 gram krab
  • 1 losgeklopt eiwit
  • 4 grote bladeren wilde spinazie
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel peterselie
  • zout en peper uit de molen
  • 4 cocktailprikkertjes

Bereidingswijze

Was de wilde spinazie en dep de bladeren goed droog. Snijd de oester horizontaal in en klap het open. Bestrijk de binnenkant met eiwit en bestrooi het met peper en zout.

Leg een spinazieblad in de oester en leg daarop een kwart van de krab. Vouw de oester dicht en zet vast met een cocktailprikkertje. Herhaal dit per oester. Bak de oester in een passende pan op middelmatig vuur in de olie rondom bruin en rosé van binnen. Baktijd ca. 3 tot 4 minuten aan iedere zijde.

Lekker met gekookte aardappels, verrijkt met peterselie en verse doperwten.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.