4
Stoofpot met kokos en Spaanse peper
> 60 minuten
kalfspoulet
*
stoven
Ingrediƫnten
- 800 gram kalfspoulet
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 middelgrote ui, in reepjes van 4 cm gesneden
- 1 teentje knoflook, in de schil
- 1/2 rode Spaanse peper, in dunne ringen
- 1 deciliter kokosmelk
- 1 vleestomaat, gepeld en fijngesneden
- 3 eetlepels baby-kokosnoot, blik, grof gesneden
- zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een braadpan, kleur de poulet hierin goudbruin. Voeg ui, knoflook en Spaanse peper toe. Fruit dit even zonder te kleuren en breng met zout en peper op smaak. Voeg de tomaat, kokosmelk en baby-kokosnoot toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1 uur zachtjes gaar.
Serveer de gestoofde poulet met het stoofvocht. Lekker met noedels en roergebakken paksoi.