4
Kalfsgehakt zoals in Bologna
30 - 60 minuten
kalfsgehakt
*
braden
Ingrediƫnten
- 500 gram kalfsgehakt
- 1 eetlepel boter
- 1 kleine winterwortel, fijngesneden
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 4 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 1 ontvelde vleestomaat, fijngesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 deciliter witte wijn
- 3 deciliter vleesbouillon
- zout, nootmuskaat en peper uit de molen
Bereidingswijze
Verwarm de boter in een braadpan en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij. Voeg het kalfsgehakt toe en bak het geheel onder voortdurend roeren gaar, los en rul. Voeg witte wijn toe, laat het iets verdampen en roer er vervolgens de tomatenpuree, gesneden tomaat en vleesbouillon door.
Laat het geheel zachtjes ca. 45 minuten onder af en toe roeren met het deksel schuin op de pan sudderen en breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
Lekker met penne of andere pasta en geschaafde Parmezaanse kaas.