4
Provençaalse kalfsvleesreepjes
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
roerbakken
Ingrediënten
- 500 gram kalfsvleesreepjes
- 1 doosje champignons
- olijfolie
- 1 bosje met 6 lente-uitjes
- 1 - 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 2 pommodori tomaten (of pruimtomaten) in stukjes gesneden
- tarwebloem
- eventueel wat zout en versgemalen peper naar smaak
Bereidingswijze
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Bebloem de reepjes (doe de reepjes in een zakje, voeg de bloem toe, knoop het zakje dicht en schudden). Verwarm een wok, voeg de olijfolie toe en fruit de in ringetjes gesneden lente-uitjes. Voeg de reepjes toe en bak ze rondom bruin op middelmatig vuur.
Dan de klein-gesneden champignons toevoegen, de in stukjes gesneden tomaten en de Provençaalse kruiden toevoegen (Indien u de kruiden niet op oliebasis kunt verkrijgen, kunt u ook droge kruiden toevoegen. Week de kruiden dan even in olijfolie). Roerbak totdat alles warm is en dien meteen op.
Lekker met verse tagliatelli.