Ribeye met pesto en parmaham

4
> 60 minuten
kalfsribeye
*
ovengebraad

Ingrediënten

  • 800 gram kalfsribeye
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eetlepels pesto
  • 8 dunne plakjes parmaham
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen
  • keukentouw of aluminiumfolie

Bereidingswijze

Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de ribeye rondom mooi bruin. Neem de ribeye uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en bedek ze rondom met pesto en dunne plakjes parmaham. Bind het geheel op met keukentouw of wikkel het in aluminiumfolie en plaats het dan in een voorverwarmde oven van 85°C.

Laat het ca. 2 uur in de oven garen tot een kerntemperatuur is bereikt van 57°C. Neem de ribeye uit de oven, verwijder het keukentouw en houd het vlees warm. Voeg de room aan het braadvocht toe, kook het tot de helft in, zeef de saus en breng met zout en peper op smaak.

Snij het vlees in 4 plakken en serveer met lintnoedels en geroosterde tomaten met Italiaanse kruiden.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.