Nier met knoflook, sjalotten en madeira

4
30 - 60 minuten
kalfsnier, gespoeld
*
bakken

Ingrediƫnten

  • 2 stuks (in het vet) kalfsnier, gespoeld
  • 2 eetlepels boter
  • 4 teentjes knoflook, in de schil
  • 12 middelgrote sjalotten, zonder schil
  • 1 glas madera
  • 2 deciliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Verwijder rondom de nieren een gedeelte van het vet. Verwarm de helft van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de nieren onder regelmatig draaien. Vervang na 15 minuten de boter door nieuwe boter, voeg de sjalotten en de knoflook toe en gaar het geheel verder tot de nieren stevig aanvoelen en een beetje bloed beginnen te verliezen. Neem de nieren uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm. Voeg de vleesbouillon en de madera toe, kook het tot de helft in, breng met zout en peper op smaak en zeef de saus.

Snijd de nieren met een scherp, niet gekarteld mes in plakken van 6 mm dik. Snijd de pees en eventueel een deel van het vet eruit en verwarm de plakken nier daarna nog even in de saus. Bestrooi het geheel op het laatste moment met gehakte peterselie.

Lekker met in boter gebakken gehalveerde struikjes witlof en met parmezaanse kaas gegratineerde aardappelschijfjes.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.