4
Spareribs op z'n Spaans
> 60 minuten
kalfsspareribs
*
grillen
Ingrediënten
- 1,5 kilo kalfsspareribs
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 theelepel verse tijm
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel oregano
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 glas sherry
- zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Vermeng de helft van de olijfolie met de sherry en de kruiden en wrijf hiermee de spareribs in. Marineer de spareribs ca. 12 uur afgedekt in de koelkast. Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de spareribs rondom met olijfolie en gril deze om en om nèt gaar en nog sappig van binnen (verklein de ribbetjes eventueel vooraf).
Lekker met geroosterde maïs, krokant stokbrood en guacamole.