Roergebakken kalfsvlees op z'n Portugees

4
0 - 30 minuten
kalfs dikke lende
*
roerbakken

Ingrediënten

  • 500 gram in blokjes gesneden kalfs dikke lende
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 middelgrote tomaten, gepeld en grof gesneden
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 8 zwarte olijven, zonder pit, grof gesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak hierin de blokjes kalfsvlees mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en peper en houd het warm.

Roerbak de ui en knoflook in de overgebleven olijfolie zonder te kleuren. Voeg witte wijn, tomaat en olijven toe. Laat het geheel zachtjes iets inkoken en breng met zout en peper op smaak. Verwarm op het laatste moment de blokjes rosé gebakken vlees en de gehakte peterselie in de saus.

Lekker met gebakken aubergine en puree van aardappel en rucola.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.