4
T-bone met artisjokkensaus
0 - 30 minuten
kalfs T-bone
*
grillen
Ingrediënten
- 4 stuks kalfs T-bone
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 blik artisjokharten (minimaal 4 stuks), in vieren gesneden
- 1 ontvelde vleestomaat, fijngesneden
- 8 zwarte olijven, zonder pit
- 4 eetlepels diepvries tuinboontjes
- 1 borrelglas droge sherry
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de T-bones om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem het vlees uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Fruit de knoflook in de olijfolie zonder te kleuren, voeg vervolgens de stukken artisjokharten toe, bak het geheel en blus af met sherry.
Tuinboontjes, olijven en tomaat toevoegen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken. Voeg gehakte peterselie toe en breng met zout en peper op smaak. Serveer de saus apart.
Lekker met groene salade en aardappel uit de oven.