Kalfsvleesreepjes met champignonroomsaus

2
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
roerbakken

Ingrediënten

  • 250 gram kalfsvleesreepjes
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 doosje champignons
  • 0,25 liter room
  • bloem
  • olijfolie
  • Gorgonzola
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Bebloem de reepjes en strooi er naar smaak versgemalen peper over. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Laat eventueel twee bosuitjes heel die u kunt blancheren en serveren als garnering bij het gerecht. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm in een wok of hapjespan de olijfolie. Fruit kort de ringetjes bosui en plakjes champignons en voeg de bebloemde reepjes toe.

Roerbak totdat het vlees lichtbruin is gekleurd. Voeg daarna de slagroom toe en verwarm het geheel. Voor de liefhebber: voeg stukjes Gorgonzola toe. Tip voor het bebloemen: Doe de bloem en peper in een zak, voeg de reepjes toe, beetje lucht in de zak blazen, zak dichtknopen en schudden. Op deze manier verdeelt u gemakkelijk de bloem over de reepjes of blokjes.

Lekker met röstirondjes.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.