4
Taartje van zwezerik en cantharellen met botersaus
30 - 60 minuten
kalfszwezerik (hart)
***
bakken
Culinaire Saisonnier
Ingrediënten
- 4 plakken zanddeeg van 12 cm doorsnede
- 300 gram cantharellen
- 12 plakjes geblancheerde kalfszwezerik (hart)
- sap van 1 sinaasappel
- paprikapoeder
- 100 gram half gezouten boter
Voor het beslag:
- 1 ei
- 1 deciliter crème fraîche
- zout peper
Bereidingswijze
Zweet de cantharellen aan in een klontje boter, laat uitlekken en houd de mooiste apart ter garnering. Bekleed 4 vormen met het deeg, verdeel er de cantharellen over en schenk er het beslag bij. Gaar gedurende 20 minuten in de oven van 180ºC.
Bak de zwezerik in een klontje boter, bestrooi met paprikapoeder en blus af met het sinaasappelsap. Neem de zwezerik uit de pan en monteer het kookvocht met boter.
Dresseer de zwezerik op het taartje, garneer met de cantharellen, sauceer en serveer onmiddellijk.