Oester met appel en rozemarijn

4
30 - 60 minuten
kalfsoester
*
bakken

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 stevige appels
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 snufje peper (versgemalen)
  • 1 snufje zout
  • 2 theelepels rozemarijn (verse)

Bereidingswijze

Neem het vlees uit de koelkast en dep het met keukenpapier droog. Masseer het vlees in met 2 eetlepels olie en peper naar smaak. Laat het vlees minimaal 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in dunne partjes. Verhit 1 eetlepel olie en bak het ontbijtspek knapperig uit. Neem het uit de pan.

Fruit vervolgens de ui gedurende 3 minuten in de pan. Voeg de appelpartjes en de rozemarijn toe en bak de appelpartjes aan beide kanten mooi bruin. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Temper het vuur tot halfhoog en bak het vlees in 5-6 minuten aan beide kanten bruin en rosé. Leg het vlees op de borden en bestrooi met zout naar smaak. Schep het appelmengsel naast het vlees en garneer met de in stukjes gebroken plakjes spek. Lekker met geroosterde tomaten en gebakken krieltjes.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.