Schnitzel saltimbocca

2
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
bakken

Ingrediƫnten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 4 plakken rauwe ham (bijvoorbeeld prosciutto)
  • 8 blaadjes salie (vers)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 deciliter witte wijn (droge)
  • 1 snufje peper

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Halveer de schnitzels en de plakjes ham. Leg op elk stuk schnitzel een blaadje salie en een plakje ham. Druk de ham goed aan en laat de schnitzels zo even liggen, dan plakt de ham vanzelf aan het vlees. Of steek het vast met een prikkertje.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de stukjes vlees er met de hamkant naar beneden in. Bak deze kant in 2-3 minuten bruin. Keer de schnitzels en bak de andere kant nog 2 minuten. Schenk de wijn langs de rand van de pan bij het vlees en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes stoven. Lekker met brede lintmacaroni en gemengde salade.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.