Haas in bladerdeeg

4
30 - 60 minuten
kalfshaas
**
ovengebraad
755

Ingrediënten

  • 600 gram, zonder ketting en gevliesd kalfshaas
  • 300 gram bladerdeeg
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 100 ml slagroom
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ groene paprika
  • 1 eigeel
  • grof zeezout
  • peper uit de molen

Voedingswaarden

37
49
40

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koeling. Snijd 100 gram van de haas af en snijd het in blokjes. Snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de rest van de haas in 4 gelijke delen snijden. Druk de delen iets plat. Verwarm een koekenpan met een anti aanbaklaag voor op middelmatig vuur. Voeg de olie toe en bak de 4 stukken haas rondom bruin van buiten.

Kruid de haas met peper uit de molen en zeezout naar smaak. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Gebruik de pan en het baksel om de paprika om en om in te bakken, haal paprika uit de pan en laat afkoelen. Pureer de rauwe vleesblokjes met de slagroom. Verdeel de farce  in 4 gelijke delen.

Smeer ieder stukje haas in met de farce en verdeel de paprikablokjes erover. Wikkel het bladerdeeg eromheen, druk de zijkanten goed aan en bestrijk de pakketjes met eigeel. Verwarm de oven voor op 200°C en plaats onder in de oven een schaal met water. Door het vocht bakt het bladerdeeg mooier. Leg de bladerdeegpakketjes op bakpapier op een rooster en plaats het in het midden van de oven en laat het ongeveer 15 minuten garen. Zodra het klaar is direct serveren. Lekker met een frisse groene salade.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.