Riblap met geroosterde groenten en selderijpiepers

4
> 60 minuten
kalfsriblap
*
stoven

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsriblap
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl kalfsfond
  • zout en peper

Voor de geroosterde groenten:

  • 300 gram winterpeen in staafjes van ca 5 cm lengte x ½ cm dikte
  • 300 gram knolselderij ook in staafjes
  • 3 dl olijfolie

Voor de selderijpiepers:

  • 600 gram aardappels
  • 30 gram bladselderij
  • 1 dl olijfolie

Bereidingswijze

Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Vlees in olijfolie op matig vuur rondom bruin bakken. Sjalotjes toevoegen en even aanfruiten. Afblussen met witte wijn en kalfsfond. Circa 90 minuten stoven op laag vuur.

Groenten staafjes mengen met olijfolie en zout. Uitspreiden op een bakplaat en in de oven garen circa 25 minunten op 175°C. Bestrooien met zout en peper. Aardappels wassen en in de schil koken, afgieten en in grove stukken snijden. In een schaal doen, bestrooien met grof zeezout en de gesneden bladselderij. Giet de olijfolie eroverheen.

Verdeel de groenten en de selderijpiepers over 4 warme borden, leg hierbij het vlees. Lepel er een beetje van de vleesjus over.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.