Schnitzelreepjes met gesmoorde aubergine en couscous
Ingrediënten
- 4 stuks kalfsschnitzel
- 2 eetl. olijfolie
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 teentje knoflook gehakt
- 1 eetl gekneusde koriander korrels
- 1 eetl komijn zaad
- 15 gr verse koriander
Voor de gesmoorde aubergine:
- 2 aubergines in blokjes ca 2 cm
- 1 kleine ui in blokjes
- 1 teenje knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 dl olijfolie
Voor de couscous:
- 200 gram couscous
- 6 dl kippenbouillon
- 4 sinaasappels in partjes zonder schilletjes
- 4 eetlepels gehakte munt
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor de gesmoorde aubergine in een ovenschaal, meng goed door elkaar, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven 175°C ca 50 min. Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe de couscous in een ruime kom. Voeg de kokende kippenbouillon toe. Laat even staan en haal los met een vork. Meng met de partjes sinaasappel en gehakte munt.
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Snij de schnitzels in reepjes van ca 1 cm. Bak de reepjes in een matig hete pan met de olijfolie, ca 4 min. Voeg op het laatst, in de pan, de sjalotjes, knoflook, gekneusde korianderkorrels en komijn toe. Even doorroeren.
Doe het geheel in een schaal en houd warm. Verdeel de couscous over 4 warme borden. Leg in het midden de gesmoorde aubergine en daarop de reepjes vlees.