Oester met half roergebakken spinazie, gedroogde tomaatjes en parmesan

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
bakken

Ingrediƫnten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 2 eetl olijfolie
  • zout en peper
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetl olijfolie
  • Zeezout
  • Rucola sla
  • 4 eetl. gesneden gedroogde tomaatjes
  • 4 eetl geschaafde parmesan

Bereidingswijze

Smeer de oesters in met de olijfolie. Laat op temperatuur komen buiten de koeling, circa 30 minuten. Bak de oesters in een matig hete pan circa 3 minuten aan iedere kant. Laat even rusten op een warm bord, dek af met plasticfolie. Bestrooi net voor het serveren met zout en peper. Verdeel de spinazie in 3 porties.

Verwarm een wokpan en bak de spinazie en de knoflook vluchtig in de hete olijfolie circa 20 seconden. Doe daarna meteen op een zeefje. Herhaal dit tot alle spinazie is gewokt. Bestrooi met zeezout.

Verdeel de spinazie over 4 warme borden. Snij de oesters in dunne plakjes en leg op de spinazie. Leg hierop een paar blaadjes rucola. Bestrooi met de tomaatjes en de geschaafde parmesan.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.