2
Nieren & Polenta
0 - 30 minuten
kalfsnier, gespoeld
*
bakken
Passion HI
Voor de popcorn Zeeuws Spek:
- 50 g pofmaïs
- Zeeuws spekkruiden
Voor de polenta:
- 100 g aspergevocht
- 3 lepels polenta
- 1 lepel Parmezaanse kaas
- 15 g room
Voor de gebakken kalfsnieren:
- 1 stuks (met niervet) kalfsnier, gespoeld
- 1 l melk
- 100 ml glace
Voor de asperges:
- aspergebouillon
- 3 groene asperges
- 3 witte asperges
- citroen
- boter
- zout
Bereidingswijze
Popcorn Zeeuws spek: Pof de mais in een gesloten pan met de roomboter. Strooi er direct de kruiden over.
Polenta: Breng het vocht aan de kook en meng er de polenta, kaas en room door. Breng aan de kook en laat direct op de borden ‘lopen’.
Gebakken nieren: Trek de nieren los van het vet. Bak een deel van het vet uit. Zout en bloem de kalfsnieren en bak ze in het niervet. Gaar verder in de glace met mosterdzaad.
Asperges: Zet aspergebouillon op met boter, zout en citroenzestes. Kook de asperges beetgaar.