4
Tartaar met gerookte haring en winterpeen
0 - 30 minuten
kalfsachtermuis
***
vers bereid
Culinaire Saissonier
Ingrediƫnten
- 400 gram, gevliesde kalfsachtermuis
- 100 g gerookte haring
- olijfolie
- 1 winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 1 sneetje licht volkorenbrood
- 6 g korianderbloempjes
- 4 g rode klaverzuring
Bereidingswijze
Snijd het kalfsvlees en de haring in fijne blokjes, meng met elkaar en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Snijd het brood zonder korst in fijne brunoise, frituur goudbruin en laat goed uitlekken. Schil de winterpeen, snijd in dunne plakjes en steek uit. Schil de bleekselderij en snijd in dunne plakjes.
Dresseer de tartaar op het bord, bestrooi met de croutons en verdeel er de groenten over. Strooi er de bloemetjes en de klaverzuring op en maal er wat peper over.