Nier met kruidenboter en brioche gevuld

4
30 - 60 minuten
kalfsnier
**
bakken

Ingrediënten

  • 4 stuks kleine gespoelde kalfsnier
  • 100 gram briochebrood
  • half gezouten boter
  • 1 takje kervel
  • 1 takje dragon
  • 1 takje platte peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 4 plakjes Bigorre ham
  • 1 deciliter braadjus
  • 50 gram bruine boter

Bereidingswijze

Ontvet en ontvlies de gespoelde niertjes, maar doe dit zeer voorzichtig zodat ze heel blijven. Maak een farce van het geplukte brood, de gezouten boter en fijngehakte kruiden. Vul er de opengesneden niertjes mee, rol in de ham en bind op met slagerstouw.

Bak de niertjes aan in een grote pan en laat gedurende 12 minuten in de oven van 200ºC garen. Neem uit de pan en laat 10 minuten rusten. Ontvet de pan, blus af met de braadjus en monteer met de bruine boter.

Snijd de niertjes in plakjes, nappeer met de jus en serveer met seizoensgroenten.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.