4
Bovenbil, waterkerspesto en groenten
30 - 60 minuten
kalfsbovenbil
***
bakken
Ingrediƫnten
- 600 gram, zonder deksel gevliesd kalfsbovenbil
- gele en groene courgettes
- Thaise asperges
- 100 g wilde waterkers
- 50 g pijnboompitten
- 50 g basilicum
- olijfolie
- teentje knoflook
- eetbare bloemen
Bereidingswijze
Ontvet de bovenbil en snijd in stukken van 150 g. Breng wat water met zout aan de kook en blancheer hierin de waterkers. Laat meteen schrikken. Mix de blaadjes van de waterkers zeer fijn samen met knoflook, olijfolie, pijnboompitten en basilicum.
Snijd de courgettes in dunne linten en blancheer deze. Laat meteen schrikken. Doe hetzelfde met broccoliroosjes en asperges. Bak het vlees in boter. Leg pesto op het bord met daarop het vlees en de verwarmde groenten. Maak af met enkele bloemen.