4
Poulet à l'Italienne
> 60 minuten
kalfspoulet
*
bakken
Ingrediënten
- 500 gram kalfspoulet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine zoete ui halve ringen
- 150 gram taggasische olijven
- 150 gram gedroogde pomodori
- 200 gram trostomaten in 4-en
- 15 gram verse rozemarijn
- 2 deciliter witte wijn
- 2 deciliter kalfsfond
- 1 ciabatta
- 2 teentjes knoflook (gehakt)
- 3 deciliter olijfolie
- Zeezout
- 2 takjes salie
Bereidingswijze
Poulet in olijfolie licht bruine bakken op matig vuur. Ui toevoegen en even fruiten. Olijven, gedroogde pomodori en trostomaten toevoegen. Afblussen met witte wijn en kalfsfond.
Takje rozemarijn toevoegen en circa 90 min, op laag vuur, stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Ciabatta in plakken snijden. Olie en knoflook mengen. Broodjes insmeren met knoflookolie. Op een rekje plaatsen en in de oven (180°C) circa 10 min roosteren. Bestrooien met gehakte salie.
Serveer het gerecht in een diep bord en serveer met de warme knoflook/salie croutons.