Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Saucijs met salade en pofaardappel
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
3
stuks kalfssaucijs
3
grote pofaardappels
2
eetlepels
plantaardige olie
1
eetlepel
boter
peper en zout naar smaak
aluminiumfolie
Salade:
300
gram
gemengde salade
1
rode ui
1
handje vol eetbare bloemen
Alternatief bloemen: 2 eetlepels gemengde olijven
Dressing:
1
limoen
1
eetlepel
mosterd
6
eetlepels
olijfolie
2
eetlepels
azijn
suiker
Dip:
200
gram
kwark
50
gram
zure room
1
theelepel
mosterd
2
eetlepels
bieslook
paprikapoeder
Bereidingswijze
Stap 0/5 (0% voltooid)
1
Haal de saucijzen een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels en prik rondom in de aardappels gaatjes. Leg de aardappels per stuk in ruim aluminiumfolie en bestrijk ze met de olie. Vouw de folie dicht en leg de pakketjes in het midden in de oven en pof de aardappels in ongeveer 60 minuten gaar. Was de salade en scheur het eventueel in kleine stukjes en doe het in een ruime schaal. Pel de ui en snijd de ui in fijne ringen en voeg toe aan de sla.
2
Voor de dressing: vermeng alle ingrediënten met elkaar, breng eventueel op smaak met peper en zout.
3
Voor de dip: vermeng alle ingrediënten met elkaar. Verhit een passende koekenpan met anti aanbaklaag op middelmatig vuur voor. Voeg de boter toe en bak de saucijzen om en om bruin van buiten en gaar van binnen in circa 6-8 minuten. Ondertussen de sla en dressing voorzichtig mengen en garneren met de bloemen (of olijven).
4
Voor het serveren: haal de pofaardappels uit de oven, maak folie open en druk de aardappels voorzichtig open (pas op: heet!). Verdeel de aardappels en saucijzen over de borden, garneer een eetlepel dip erbij en serveer de salade apart.
5
Tip: de saucijzen en pofaardappels kunnen ook op de BBQ bereidt worden.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.