Saucijs met salade en pofaardappel

Deze Saucijs met salade en pofaardappel is een echte klassieker die altijd in de smaak valt. De sappige saucijzen, knapperige pofaardappels en frisse salade vormen samen een perfecte maaltijd. De pofaardappels zijn heerlijk zacht van binnen en knapperig van buiten, terwijl de salade zorgt voor een frisse tegenhanger.

Saucijs met salade en pofaardappel

Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 3 stuks kalfssaucijs
  • 3 grote pofaardappels
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout naar smaak
  • aluminiumfolie
  • Salade:
  • 300 gram gemengde salade
  • 1 rode ui
  • 1 handje vol eetbare bloemen
  • Alternatief bloemen: 2 eetlepels gemengde olijven
  • Dressing:
  • 1 limoen alleen het sap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ theelepel suiker
  • Dip:
  • 200 gram kwark
  • 50 gram zure room
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels bieslook
  • ½ theelepel paprikapoeder

Instructies
 

  • Haal de saucijzen een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels en prik rondom in de aardappels gaatjes. Leg de aardappels per stuk in ruim aluminiumfolie en bestrijk ze met de olie. Vouw de folie dicht en leg de pakketjes in het midden in de oven en pof de aardappels in ongeveer 60 minuten gaar. Was de salade en scheur het eventueel in kleine stukjes en doe het in een ruime schaal. Pel de ui en snijd de ui in fijne ringen en voeg toe aan de sla.
  • Voor de dressing: vermeng alle ingrediënten met elkaar, breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Voor de dip: vermeng alle ingrediënten met elkaar. Verhit een passende koekenpan met anti aanbaklaag op middelmatig vuur voor. Voeg de boter toe en bak de saucijzen om en om bruin van buiten en gaar van binnen in circa 6-8 minuten. Ondertussen de sla en dressing voorzichtig mengen en garneren met de bloemen (of olijven).
  • Voor het serveren: haal de pofaardappels uit de oven, maak folie open en druk de aardappels voorzichtig open (pas op: heet!). Verdeel de aardappels en saucijzen over de borden, garneer een eetlepel dip erbij en serveer de salade apart.
  • Tip: de saucijzen en pofaardappels kunnen ook op de BBQ bereidt worden.
Trefwoord kalfssaucijs
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven