Wat is kalfsvlees

Kalfsvlees is een smakelijk stukje vlees dat afkomstig is van jonge runderen, tot 8 maanden oud. Het vlees is lekker mals en heeft het een fijne structuur. Kalfsvlees wordt vaak gewaardeerd om zijn milde smaak.

Verschillende soorten kalfsvlees

Er zijn twee hoofdsoorten kalfsvlees:

  1. Kalfsvlees: Dit is het meest voorkomende type kalfsvlees. De kalveren leven in groepshuisvesting en op het menu staat kalvermelk en onbeperkt muesli. Op het label is het herkenbaar aan de letter V.
  2. Rosé kalfsvlees: Deze kalveren leven ook in groepshuisvesting, zijn tussen de acht en twaalf maanden oud en hebben ruwvoer, in de vorm van muesli en gehakseld ruwvoer, op het menu staan. Herkenbaar op het label aan de letter Z die aangeeft dat het gaat om rosé kalfsvlees.

Waarom kiezen voor kalfsvlees?

  • Malsheid: het kalfsvlees is mals.
  • Smaak: Kalfsvlees heeft een milde en fijne smaak.
  • Veelzijdigheid: Kalfsvlees is geschikt voor diverse bereidingswijzen, van grillen tot stoven.
  • Voedingswaarde: Kalfsvlees is een goede bron van eiwitten en bevat verschillende vitamines en mineralen.

Bereiding van kalfsvlees

Kalfsvlees is een veelzijdig stuk vlees en kan op verschillende manieren worden bereid. Enkele populaire bereidingswijzen zijn:

  • Grillen: Ideaal voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
  • Stoven: Voor een malse en smaakvolle schotel.
  • Bakken: Perfect voor een feestelijke maaltijd.

Waarop moet je letten bij de aankoop van kalfsvlees?

Bij het kopen van kalfsvlees is het belangrijk om eerst te weten hoe je het wilt bereiden. Wil je kalfsvlees bakken, kies dan voor de producten die geschikt zijn om te bakken zoals kalfsschnitzel en kalfsoesters. Heb je de tijd om te stoven kies dan voor bijvoorbeeld een stuk uit de nek of een plak schenkel voor de klassieke Ossobuco. Mocht je twijfelen over de herkomst van het stukje kalfsvlees en de bereiding? Kijk dan op vealcuts.com

Scroll naar boven