Kalfsvlees is een smakelijk stukje vlees dat afkomstig is van jonge runderen, tot 8 maanden oud. Het vlees is lekker mals en heeft het een fijne structuur. Kalfsvlees wordt vaak gewaardeerd om zijn milde smaak.
Er zijn twee hoofdsoorten kalfsvlees:
Kalfsvlees is een veelzijdig stuk vlees en kan op verschillende manieren worden bereid. Enkele populaire bereidingswijzen zijn:
Grillen: Ideaal voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Stoven: Voor een malse en smaakvolle schotel.
Bakken: Perfect voor een feestelijke maaltijd.
Bij het kopen van kalfsvlees is het belangrijk om eerst te weten hoe je het wilt bereiden. Wil je kalfsvlees bakken, kies dan voor de producten die geschikt zijn om te bakken zoals kalfsschnitzel en kalfsoesters. Heb je de tijd om te stoven kies dan voor bijvoorbeeld een stuk uit de nek of een plak schenkel voor de klassieke Ossobuco. Mocht je twijfelen over de herkomst van het stukje kalfsvlees en de bereiding? Kijk dan op vealcuts.com