Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies is een verfijnd gerecht waarin rijke smaken en oosterse invloeden harmonieus samenkomen.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
50
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
800
gram
kalfshartzwezerik
2
stuks
paksoi (gehalveerd in de lengte)
2
eetlepel
witte miso
1
eetlepel
sojasaus
1
eetlepel
honing
1
theelepel
rijstazijn
1
eetlepel
water
200
gram
shiitake
1
eetlepel
sesamolie
4
stuks
satéprikkers
Peper naar smaak
Zout naar smaak (na bereiding toevoegen)
Bereidingswijze
Stap 0/6 (0% voltooid)
1
Haal het kalfsvlees tijdig uit de koeling om het op temperatuur te laten komen.
2
Bereid de BBQ of kamado voor op indirecte warmte van 150°C.
3
Gaar de zwezerik in 45 minuten, draai halverwege. Laat 5 minuten rusten en voeg daarna zout naar smaak toe.
4
Meng miso, sojasaus, honing, rijstazijn en water tot een glaze. Bestrijk de paksoi ermee en gril kort op directe hitte tot deze beetgaar is.
5
Rijg de shiitake aan spiesjes, bestrijk met sesamolie en rooster 5-6 minuten tot ze mooi gekleurd zijn.
6
Serveer de hartzwezerik met de paksoi en shiitakespiesjes.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.