Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfs blinde vink met tomaat.
Kalfs blinde vink met tomaat is een smaakvol en klassiek gerecht waarin een sappige kalfsrol gevuld met gekruid gehakt kort wordt gebakken.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks kalfs blinde vink
1
eetlepel
olijfolie
4
tomaten
0.5
glas droge witte wijn
8
takjes verse dragon
1
teentje knoflook
1
eetlepel
boter
0.5
deciliter
room
0.5
deciliter
melk
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 0/12 (0% voltooid)
1
Kruis de tomaten in, dompel ze ca.
2
10 seconden in kokend water en vervolgens in ijswater.
3
Verwijder de velletjes en snijd de tomaten in partjes.
4
Verhit de olijfolie en bak hierin de blinde vinken in ca. 12 minuten net gaar.
5
Haal het vlees uit de pan en bewaar het op een warme plaats of wikkel het in aluminiumfolie.
6
Pel en snipper de knoflook fijn.
7
Pluk de blaadjes van de dragon en snijd ze fijn.
8
Voeg de boter aan het braadvocht toe, zweet de knoflook hierin aan, voeg room en melk toe en kook het geheel in tot een saus.
9
Giet de witte wijn in een pan en voeg de tomaatpartjes en dragon toe.
10
Bestrooi de tomaat met peper en zout.
11
Rangschik de blinde vinken op warme borden en de tomaat-partjes erbij.
12
Lekker met ovenaardappeltjes.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.