Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsbouillon met gevulde mergpijp en pastavlinders
Kalfsbouillon met gevulde mergpijp en pastavlinders is een verfijnde soep die de smaken van paddestoelen en uien combineert. De bouillon, getrokken van kalfsbotten, is helder en vol van smaak.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks hele kalfsmergpijp
1
liter
kalfsbouillon
1
eetlepel
boter
1
middelgrote ui
200
gram
gemengde paddenstoelen
1
vleestomaat
4
lente-uitjes
100
gram
vlinderpasta
4
ronde schijven geroosterd brood van ca. 4 cm
grof zeezout
zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
Stap 0/10 (0% voltooid)
1
Breng de kalfsbouillon aan de kook en laat hierin de mergpijpen zachtjes trekken.
2
Neem er de merg uit, snijd acht plakjes van 4 mm dik en houd ze warm.
3
Hak de resterende merg.
4
Verwarm de boter in een pan met anti-aanbaklaag, fruit hierin de fijngesneden ui en de paddenstoelen zonder te kleuren.
5
Voeg de helft van de tuinkruiden, fijngehakte kalfsmerg en de helft van de tomaat toe en breng met zout en peper op smaak.
6
Vul hiermee de merg-pijpen, verdeel ze over 4 soepborden en houd ze warm.
7
Verwarm de vlinderpasta, lente-uitjes, de resterende tomaat en tuinkruiden in de kalfsbouillon en schep het geheel rondom de gevulde mergpijpen.
8
Bedek de schijfjes geroosterd brood met plakjes merg, bestrooi het met zeezout en zwarte peper uit de molen en plaats ze boven op de gevulde mergpijpen.
9
Lekker met versgebakken boerenbrood.
10
Serveer apart een theelepeltje voor de vulling van de mergpijp.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.