Kalfslever met appel en witte kool.

Ontdek de klassieke combinatie van kalfslever met appel en witte kool, een voedzaam en smaakvol gerecht waarin hartige en zoete tonen perfect samenkomen.

Kalfslever met appel en witte kool.

Ontdek de klassieke combinatie van kalfslever met appel en witte kool, een voedzaam en smaakvol gerecht waarin hartige en zoete tonen perfect samenkomen.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 28 minuten

Ingrediënten
  

  • 400 gram gevliesd en schoongemaakt kalfslever
  • 600 g witte kool gesneden
  • 3 appels
  • boter
  • 1 eetl. balsamico-azijn
  • 1 ui fijngesnipperd
  • ½ theel. zout en peper

Instructies
 

  • Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij er 2 in schijfjes en 1 in blokjes.
  • Verhit een klontje boter en bak de appelschijfjes goudbruin.
  • Hou ze warm, bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven of onder aluminiumfolie.
  • Voeg eventueel wat boter toe aan de koekenpan.
  • Dep de lever droog met keukenpapier en bak deze in de boter, in twee porties, aan beide kanten ±2 min.
  • De lever mag heel licht rosé van binnen zijn.
  • Blus de bakboter met de azijn en bestrooi de lever met zout en peper.
  • Fruit de ui in een klontje boter, voeg de kool toe en bak deze ±5 min. op hoog vuur mee.
  • Roer de laatste minuut de blokjes appel erdoor.
  • Breng de kool op smaak met zout en peper.
  • Serveer de lever met de gebakken kool en rijst gekookt in een deel appelsap.
  • Tip: Ook heel lekker om de kool op smaak te brengen met een scheutje Calvados!
Trefwoord kalfslever
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven