Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
De kalfsribeye, vol van smaak, wordt sappig gegrild en geserveerd met een heerlijke chutney van zoete tomaatjes, ziltige olijven en geurige basilicum.
Voorbereidingstijd
20
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks
kalfsribeye
6
stuks
trostomaten
1
stuks
zoete ui in blokjes
6
eetlepel
olijfolie
1
eetlepel
suiker
Sap van halve limoen
15
gram
verse basilicum (grof gesneden)
4
eetlepel
zwarte olijven
400
gram
groene tagliatelle
Zout
Peper
Bereidingswijze
Stap 0/1 (0% voltooid)
1
Smeer de kalfsribeyes in met olijfolie. Laat de ribeyes circa 20 minuten op temperatuur komen buiten de koeling. Tomaten ontvellen in kokend water (5 seconden in kokend water, dan in een koud water bad laten schrikken. Ontvellen, in vieren snijden, zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in grove stukken snijden. Daarna ui fruiten in olijfolie, tomaat toevoegen en na 5 min. suiker en limoen toevoegen. Even op laag vuur laten pruttelen en op het laatste moment de olijven toevoegen. Bak of gril de kalfsribeyes circa 3 minuten om en om in koekenpan op matig vuur, of circa 5 minuten om en om op de BBQ . Laat daarna de kalfsribeye op een warm bord rusten. Kook vervolgens de tagliatelle circa 3 minuten in ruim water met zout. Afgieten, scheutje olie op de pasta en bestrooien met snufje zout en vers gemalen peper. Snij de kalfsribeyes in drieën en rangschik dit op de warme borden. Doe de chutney in een schaaltje op het bord erbij. Draai de pasta met een vork in 4 torentjes. De pasta op het bord naast ribeye zetten.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.