Kalfsribeye met pesto en parmaham

Kalfsribeye met pesto en Parmaham is een elegante en smaakvolle combinatie met rijke, hartige tonen van Italiaanse ingrediënten.

Kalfsibeye met pesto en parmaham

Kalfsribeye met pesto en Parmaham is een elegante en smaakvolle combinatie met rijke, hartige tonen van Italiaanse ingrediënten.
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur

Ingredients
  

  • 800 gram kalfsribeye
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eetlepels pesto
  • 8 dunne plakjes parmaham
  • 1/8 slagroom of kookroom
  • zout en peper uit de molen
  • keukentouw of aluminiumfolie

Instructions
 

  • Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast.
  • Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de ribeye rondom mooi bruin.
  • Neem de ribeye uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en bedek ze rondom met pesto en dunne plakjes parmaham.
  • Bind het geheel op met keukentouw of wikkel het in aluminiumfolie en plaats het dan in een voorverwarmde oven van 85°C.
  • Laat het ca. 2 uur in de oven garen tot een kerntemperatuur is bereikt van 57°C.
  • Neem de ribeye uit de oven, verwijder het keukentouw en houd het vlees warm.
  • Voeg de room aan het braadvocht toe, kook het tot de helft in, zeef de saus en breng met zout en peper op smaak.
  • Snij het vlees in 4 plakken en serveer met lintnoedels en geroosterde tomaten met Italiaanse kruiden.
Trefwoord kalfsribeye
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven