Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsschenkel
Kalfsschenkel is een smaakvol stuk vlees dat afkomstig is van het onderbeen van het kalf. Het wordt gekenmerkt door zijn malse structuur en het aanwezige beenmerg, dat zorgt voor extra romigheid in smaak.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
150 minuten
Totale bereidingstijd
150 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks plakken kalfsschenkel
4
eetlepels
olijfolie
50
gram
boter
8
sjalotjes
2
teentjes knoflook
4
takjes tijm
4
takjes dragon
2
blaadjes laurier
4
deciliter
bouillon
2
glaasjes zoete witte wijn
2
eetlepels
mosterd
peper en zout
Bereidingswijze
Stap 0/7 (0% voltooid)
1
Verhit in een braadpan de olie en boter en bak hierin de schenkels aan beide kanten bruin.
2
Pel de sjalotjes en knoflook, snijd ze grof, voeg ze bij het vlees en bak ze ook goudbruin.
3
Neem de schenkels uit de pan en voeg tijm, laurier, dragon, mosterd en wat zout en peper toe.
4
Schenk de wijn en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
5
Leg de schenkels terug in de pan en stoof het gerecht met de deksel op de pan in ca. 2,5 uur gaar.
6
Serveer de gare schenkel op warme borden en strooi er op het laatste moment eventueel nog grof zout over.
7
Lekker met groene groenten.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.