Kalfsschenkel

Kalfsschenkel is een smaakvol stuk vlees dat afkomstig is van het onderbeen van het kalf. Het wordt gekenmerkt door zijn malse structuur en het aanwezige beenmerg, dat zorgt voor extra romigheid in smaak.

Kalfsschenkel.

Kalfsschenkel is een smaakvol stuk vlees dat afkomstig is van het onderbeen van het kalf. Het wordt gekenmerkt door zijn malse structuur en het aanwezige beenmerg, dat zorgt voor extra romigheid in smaak.
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten

Ingredients
  

  • 4 stuks plakken kalfsschenkel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram boter
  • 8 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes dragon
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 deciliter bouillon
  • 2 glaasjes zoete witte wijn
  • 2 eetlepels mosterd
  • peper en zout

Instructions
 

  • Verhit in een braadpan de olie en boter en bak hierin de schenkels aan beide kanten bruin.
  • Pel de sjalotjes en knoflook, snijd ze grof, voeg ze bij het vlees en bak ze ook goudbruin.
  • Neem de schenkels uit de pan en voeg tijm, laurier, dragon, mosterd en wat zout en peper toe.
  • Schenk de wijn en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Leg de schenkels terug in de pan en stoof het gerecht met de deksel op de pan in ca. 2,5 uur gaar.
  • Serveer de gare schenkel op warme borden en strooi er op het laatste moment eventueel nog grof zout over.
  • Lekker met groene groenten.
Trefwoord kalfsschenkel
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven