Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsschnitzelreepjes met gekneusde peperkorrels en taugé.
Een snel en kruidig roerbakgerecht vol smaak en pit. Perfect voor een lichte, Aziatisch geïnspireerde maaltijd boordevol karakter.
Voorbereidingstijd
30 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Totale bereidingstijd
45 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
g
kalfsschnitzel
1
rode paprika
2
eetlepels
peperkorrels
2
eetlepels
aardappelmeel
800
g
chinese kool
100
g
taugé
8
eetlepels
zonnebloemolie
4
eetlepels
gembersiroop
4
bolletjes gember
20
baby-maïskolfjes
6
eetlepels
sojasaus
Bereidingswijze
Stap 0/13 (0% voltooid)
1
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
2
Dep het vlees droog en snij in dunne reepjes.
3
Doe de peperkorrels in een plastic zakje en kneus ze door er met een deegroller of fles overheen te rollen.
4
Hak de gemberbolletjes in stukjes.
5
Snijd de kool in reepjes van 1½ cm breedte.
6
Snijd de paprika in reepjes.
7
Was de taugé.
8
Verhit de olie in een wok of diepe braadpan en roerbak hierin, als de olie goed heet is, de reepjes vlees met de gekneusde peperkorrels 3 minuten op hoog vuur.
9
Voeg de paprika en kool toe en roerbak deze 3 minuten eveneens op hoog vuur.
10
Schep de gember, taugé en maïskolfjes erdoor.
11
Roer van het aardappelzetmeel, de sojasaus en gembersiroop snel een glad papje en roer dit door het gerecht.
12
Laat het gerecht nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
13
Lekker met gekookte witte rijst.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.