Kalfsschnitzelreepjes met gekneusde peperkorrels en taugé.

Een snel en kruidig roerbakgerecht vol smaak en pit. Perfect voor een lichte, Aziatisch geïnspireerde maaltijd boordevol karakter.

Kalfsschnitzelreepjes met gekneusde peperkorrels en taugé.

Een snel en kruidig roerbakgerecht vol smaak en pit. Perfect voor een lichte, Aziatisch geïnspireerde maaltijd boordevol karakter.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 g kalfsschnitzel
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels peperkorrels zwarte
  • 2 eetlepels aardappelmeel
  • 800 g chinese kool
  • 100 g taugé
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 4 bolletjes gember
  • 20 baby-maïskolfjes blik
  • 6 eetlepels sojasaus

Instructies
 

  • Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
  • Dep het vlees droog en snij in dunne reepjes.
  • Doe de peperkorrels in een plastic zakje en kneus ze door er met een deegroller of fles overheen te rollen.
  • Hak de gemberbolletjes in stukjes.
  • Snijd de kool in reepjes van 1½ cm breedte.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Was de taugé.
  • Verhit de olie in een wok of diepe braadpan en roerbak hierin, als de olie goed heet is, de reepjes vlees met de gekneusde peperkorrels 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de paprika en kool toe en roerbak deze 3 minuten eveneens op hoog vuur.
  • Schep de gember, taugé en maïskolfjes erdoor.
  • Roer van het aardappelzetmeel, de sojasaus en gembersiroop snel een glad papje en roer dit door het gerecht.
  • Laat het gerecht nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
  • Lekker met gekookte witte rijst.
Trefwoord kalfsschnitzels
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven