Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
De malse stukjes kalfsvlees worden gegrild en geserveerd op zacht, warm flatbread. Een frisse yoghurtdip brengt romigheid en verkoeling.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30 min
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
600
gram
blokken kalfsvlees, bv kalfshaas of dikke lende
4
stuks
flatbreads
4
eetlepel
Griekse yoghurt
1
stuks
bosje munt
2
stuks
tenen knoflook
2
stuks
maiskolven (gehalveerd)
2
eetlepel
zachte boter
1
eetlepel
ras el hanout
Peper naar smaak
Zout naar smaak (na bereiding toevoegen)
Bereidingswijze
Stap 0/5 (0% voltooid)
1
Haal het kalfsvlees tijdig uit de koeling om het op temperatuur te laten komen.
2
Rijg kalfsvlees op 4 spiesen, bestrijk licht met olie en gril 6-8 minuten rondom gaar.
3
Meng yoghurt met fijngehakte munt en knoflook tot een dip.
4
Kook mais kort voor, smeer daarna in met ras el hanout-boter en gril goudbruin.
5
Gril flatbreads kort. Laat de kalfsspiesjes rusten en voeg zout naar smaak toe. Serveer alles samen.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.